Jó ütemben zajlanak autóbusz-telephely építési munkálatai

2018.05.16.

Jó ütemben zajlanak a Cseri úton az 5,627 milliárd forint, vissza nem térítendő európai uniós támogatással megvalósuló autóbusz-telephely építési munkálatai.

A Kaposvári Közlekedési Zrt. 40 darab, CNG üzemű autóbuszának, illetve ügyvitelének majdan otthont adó létesítmény tervezetten 2018 őszére készül el.

Az utcafronti irodaház toldásaként a szerkezetépítészettel már végeztek a szakemberek, jelenleg a gépészeti szerelésen és a körítő falakon dolgoznak a kivitelezők. A bejáratnál a telephely új ivóvíz- és tűzi víz bekötési helyét, valamint a fogyasztásmérők helyét építik, a négy hektáros területen pedig 20 ezer négyzetméteres szilárd burkolatot alakítanak ki, ami előtt kiépítik a terület teljes csatornarendszerét. Ebbe bele tartozik a csapadékvíz, ivóvíz, szennyvíz, így a munkálatok végén ezeknek a csőrendszereknek a hossza összesen meghaladja majd a 24 km-t. Az elektromos és gyengeáramú rendszerek több mint 10 km-en kígyóznak majd.

A komplex telephely legnagyobb épülete a műhely- és javítócsarnok lesz. Ennek a szerkezete elkészült már, a tető héjazata 50 százalékos készültségben van, a tetőszinten pedig jól látható az a vasszerkezet, amire a bevilágító és az úgynevezett fotovoltaikus naperőmű kerül. A létesítmény feladata a helyi járatos autóbuszflotta szervizelése, parkoltatása lesz, és itt tankolják majd sűrített gázzal a járműveket.

A 40 darab CNG üzemű autóbusz telephelyéül szolgáló létesítmény tervezetten 2018. őszére készül el.

Az 5,627 milliárd forint értékű beruházás az IKOP-3.2.0- 15-2016- 00002 azonosítószámú, „40 darab sűrített földgáz (CNG) hajtású autóbusz számára komplex telephely kivitelezése” elnevezésű projekt keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális

Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További információ: www.kaposbusztelephely.hu

 

(Jelen tartalom kizárólag a szerző álláspontját tükrözi. Az Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal az írásos anyagban szereplő információk felhasználását illetően.)

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!