Elkezdődtek a mágocsi óvoda átalakításának és bővítésének kivitelezési munkálatai

2018.06.26.

Megkezdődött a Mágocsi Bokréta Óvoda Egységes Óvoda-Bölcsőde átalakításának és új bölcsődei szárnnyal történő bővítésének kivitelezése. A város a 222,15 millió Ft összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból.

A beruházás célja, Mágocs városában a bölcsődei ellátás biztosítása, az óvoda épületének bölcsődei szárnnyal történő bővítése, valamint az óvodai szárny növelésével tornaszoba és új gyermek vizesblokk kialakítása. Az új bölcsődei csoportszoba és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségek14 kisgyermek ellátását biztosítják. Az óvoda átalakításával megújulnak a főzőkonyha, az étkező és a dolgozói helyiségek, valamint a gyermekek részére sószoba létesül. A fejlesztés várhatóan 2019. májusában zárul, melyet követően az intézmény 104 fő 3-6 éves korú és 14 fő 0-3 éves korú gyermek óvodai és bölcsődei ellátását tudja biztosítani.

A beruházásnak köszönhetően Mágocs Város Önkormányzata 3 fő számára teremt új munkahelyet. A TOP-1.4.1-15-BA1-2016-00005 azonosítószámú „Bölcsőde kialakítás és óvoda fejlesztés Mágocs városában” című projekt Mágocs Város Önkormányzata és a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal konzorciumában a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, a TOP-1.4.1-15 „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” c. felhívás finanszírozásában.

A projektről bővebb információt a www.magocs.hu oldalon olvashatnak.

(Jelen tartalom kizárólag a szerző álláspontját tükrözi. Az Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal az írásos anyagban szereplő információk felhasználását illetően.)

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!