Az uniós kohéziós politikát népszerűsíti az Európa a régiómban kampány

2018.06.12.

2018-ban lett 30 éves az Európai Unió kohéziós politikája. Az Unió kohéziós politikája nagymértékben hozzájárul az európai térség és az Unió tagállamainak gazdasági és területi fejlesztéséhez az egységes piac megteremtésétől az EMU-t támogató konvergencia elősegítéséig.

Kohézió30

Az Európai Unió kohéziós politikájának 30. Évfordulójának alkalmából az eddigi eredmények és a jövőbeni kihívások tekintetében beszélgettek az Euronews exkluzív műsorában, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság és Antonio Tajani, az Európai Parlament elnökével, valamint Corina Cretuval, a regionális politikáért felelős jelenlegi biztossal. Ezenkívül a Regionális és Várospolitikai Főigazgatóság számos rövid távú kommunikációs tevékenységet indított el Európa-szerte, a kohéziós politika irányelvének függvényében.

A kommunikációs kampányok mind azt a célt szolgálják, hogy az európai uniós tagállamainak polgárai minél széleskörűbb tájékoztatásban részesüljenek az EU által finanszírozott, kohéziós politikai projektekkel kapcsolatban, hiszen számos fejlesztési lehetőség áll az egyes régiók közvetlen környezetében. Ilyen kommunikációs kampány például az Európa a régiómban című kampány is.



Európa a régiómban

 

Az Európa a régiómban (Europe in My Region / #EUinmyRegion) elnevezésű kommunikációs kampány egyike azon uniós törekvéseknek és kezdeményezéseknek, amelyek célja a fiatalság ösztönzése arra, hogy felfedezze és minél többet tudjon meg a környezetükben elérhető Európai Unió által finanszírozott projektekről és támogatási lehetőségekről.

A 2016 óta megszervezett kampány részeként elérhető egy fotóverseny és blog bajnokság. A fotóverseny keretein belül az Európai Unió által finanszírozott projektekre fókuszálva kell elkészíteni a legjobb felvételeket majd benyújtani azokat a versenyre. A legjobb 30 győztes fénykép egy kiállítási anyagba lesz integrálva, amely kiállítás körbe járja Európát egy vándorkiállítás formájában.

A blog bajnokság lényege pedig, hogy írni majd publikálni kell egy blogbejegyzést bármilyen EU által finanszírozott projektről, majd ezt a blogbejegyzést kell benyújtani a bajnokságra. A bajnokság három győztese meghívást nyer, hogy csatlakozzon egy három hetes, testreszabott teljes elmélyülést nyújtó, az EU kommunikációjáról szóló programban. A nyertes blogbejegyzés íróinak lehetőségük lesz megtapasztalni, hogy milyen a munka egy EU-s intézmény kommunikációs részlegén, egy kommunikációs ügynökségnél és egy a brüsszeli szférát lefedő médiaorgánumnál.

Mindkét verseny határideje: 2018. augusztus 31.


lockkerdee

 

(Jelen tartalom kizárólag a szerző álláspontját tükrözi. Az Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal az írásos anyagban szereplő információk felhasználását illetően.)

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!